Мера звільнили за службову недбалість

На Львівщині міського голову покарають за службову недбалість.

Правоохоронці оголосили про підозру міському голові одного з міст області. Також про підозру у зловживанні владою або службовим становищем оголошено його заступникові з питань фінансово-економічної діяльності, повідомила прес-служба обласного управління міліції. Працівники Управління протидії злочинності у сфері економіки спільно з обласною прокуратурою викрили міського голову одного з міст Львівщини та його заступника, котрі не проконтролювали сплату акціонерним товариством грошей на розвиток соціальної інфраструктури міста.

Правоохоронці встановили, що відкрите акціонерне товариство ще у 2011 році збудувало багатоквартирний будинок та повинне було сплатити до бюджету міськради кошти - як інвестиційний внесок на розвиток соціальної інфраструктури міста. Посадовці міської ради не проконтролювали сплати інвестиційного внеску, а строки позовної давності про стягнення цих коштів у судовому порядку на сьогодні вже минули. Таким чином місцевий бюджет недоотримав від акціонерного товариства грошей у сумі понад 160 тисяч гривень. Працівники міліції оголосили міському голові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України - службова недбалість. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семиста п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або без такого.

Його заступникові з питань фінансово-економічної діяльності виконавчих органів ради оголошено про підозру у скоєні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 - зловживання владою або службовим становищем. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років та зі штрафом від п’ятиста до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Коментарі вимкнено.