На Волині борються із концесією “Теплокомуненерго” по-своєму

Передача КП "Чевроноградтеплокомуненерго" в концесію, попри обурення мешканців міста, таки ще можуть віддати у приватні руки. Нагадаємо, що у п'ятницю 6 листопада в міській раді планували зібрати комісію щодо передачі підприємства в концесію, але попри те що ніхто не анонсував даного зібрання, громадські активісти та просто небайдужі люди дізналися про заплановане засідання і не дозволили “по-тихому” все вирішити, закривши очі на позицію громади.

На сьогодні в Україні є ряд комунальних підприємств, які також планують передати у концесію. Гостро це питання постало на Волині. Зокрема у Володимир-Волинську 9 вересня обурені мешканці незадоволені діями влади вийшли на акцію протесту з вимогою відмовитись від передачі "Володимир-Волинськтеплокомуненерго" у концесію. Як повідомляє інтернет-видання “БУГ”, працівники підприємства аргументують свою позицію тим, що новий власник звільнить їх з роботи, а тарифи на тепло суттєво зростуть.

Видання цитує головного інженера "Володимир-Волинськтеплокомуненерго" Ярослава Жука. Він зазначив перед протестувальниками наступне: оренда чи концесія комунального майна вирішується на сесії міської ради. Але нам не варто чекати, поки там все вирішать за нас. Ми хочемо щоб на нас звернули увагу. - кінець цитати.

У підсумку акції протесту її учасники склали ряд вимог до міських депутатів, а також сформували делегацію із працівників, які представлятимуть інтереси працівників підприємства на засіданні сесії міської ради.

Інше видання “Волинське агентство розслідувань” повідомляє, що потенційний новий керівник "Володимир-Волинськтеплокомуненерго" планує вивести одну із котелень з підвалу будинку і збудувати для неї приміщення в історичній частині міста.

Від себе додамо, що у разі концесії "Червоноградтеплокомуненерго", не виключено, що ідентичні проблеми матимуть місце і у нас.

Як показує практика, не всі міські голови так легковажать із комунальними підприємствами, як у Червонограді. Приміром мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус ще у лютому цього року у коментарі місцевому виданню Агенція новин "Фіртка" заявив, що КП "Водоекотехпром" та "Теплокомуненерго" в жодному разі не передадуть у концесію.

Очільник Івано-Франківська пояснив свою позицію тим, що дані підприємства є стратегічно-важливими для міста, і вони мають використовуватись виключно, як власність громади.

Шкода, що в Червонограді міська влада не зважає на громаду і все вирішує потайки у кабінетах.

Телеканал 15 продовжує слідкувати за ситуацією навколо передачі КП "Чевроноградтеплокомуненерго" в концесію. Про нові подробиці ми повідомимо у наступних випусках новин.

Коментарі вимкнено.