Червоноградці побували на прощі в Тернопільській області

Четвертого жовтня в селі Нараїв Бережанського району Тернопільщини відбулось освячення відремонтованого храму Воздвиження Ченого Хреста. Виходець із села депутат Червоноградської міської ради від Всеукраїнського Об'єднання Батьківщина Іван Гаврада згуртував, практично, всіх своїх земляків, які зараз проживають в Червонограді та організував для них автобус, аби в святковий день вони мали змогу відвідати рідне село та помолитись в оновленій церкві, якій постійно допомагає фінансово Іван Гаврада та інші вихідці села.

Іван Михайлович наголосив, що напередодні виборів міського голови Червонограда мешканцям міста потрібно зробити відповідальний вибір. Достойним кандидатом, на думку Івана Гавради, є керівник “15 телеканалу” Іван Федусь.

У святковий день до храму завітав єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Єпархії Теодор Мартинюк. Він залишився задоволений прийомом та нагородив усіх, хто причетний до відновлення церкви грамотами.

Настоятель храму отець Василь Мартинців також подякував усім Червоноградцям, які завдяки зусиллям Івана Гавради змогли бути присутніми на святковій літургії.

Вихідці із села поважають свого земляка Івана Гавраду і навіть пишуть йому хвалебні вірші у знак вдячності, що Іван Михайлович не забуває свого рідного краю і допомагає усім хто того потребує.

Коментарі вимкнено.