Синя вода текла з кранів червоноградців через засіб для миття

"15 телеканал" повідомляв у попередніх випусках новин про дивну воду синього кольору, яка текла з кранів у двох квартирах у будинку по вулиці Грінченка 8 у Ченрвонограді. Невдоволені мешканці навіть передали пляшку такої води міському голові Ігорю Чудійовичу і той позитивно оцінив її смакові якості.

Відмітимо, що відібрані зразки води взяли на аналіз і результати досліджень показали, що у рідині міститься миючий засіб.

Самі мешканці будинку таку імовірність припускали ще до результатів аналізів.

Дослівно наводимо вам результати аналізу, який ми отримали у відповідь на інформаційний запит.

“Відібрана вода була доставлена Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького (лабораторія промислової токсикології) для проведення експертизи.

Згідно проведених досліджень, виявлено, що можливою причиною забарвлення води є несправність побутових приладів, які підключені до системи водопостачання. У зразках води наявна значна кількість аніонних поверхнево-активних речовин та натрію хлориду, які входять в склад миючих засобів”.

У протоколі дослідження зазначено, що водний розчин миючого засобу "Brait-oceanic" має практично ідентичні складові із речовиною у воді, яку випив Ігор Чудійович.

В інтернет-мережі можна знайти перелік миючих та дезінфікуючих засобів "Brait-oceanic". Як зазначають виробники такі засоби добре миють, перуть, чистять та навіть дезінфікують будь-яку поверхню, в тому числі унітази.

Коментарі вимкнено.