Дніпро вийшов у фінал Ліги Європи

Дніпропетровський Дніпро створив здавалося б неможливе. Команда, яку тренує уродженець Винників Львівської області Мирон Маркевич пробилась у фінал Ліги Європи.

Останніми на їх шляху стало Наполі. Багато спеціалістів, в тому числі українських, не вірили, що українці зможуть зупинити напаковану зірками італіїську команду. Дехто із гравців Бенітеса навіть зверхньо ставився до футболістів Дніпра. Зокрема, Гонсало Ігуаін ще напередодні протистояння заявив, що завершить кар'єру, якщо Наполі не подолає у півфіналі команду з України. Що ж тепер у нього є всі підстави піти на пенсію.
Якщо ж розглядати саму гру, то переповнений "Олімпійський" зі стартових хвилин погнав Дніпро вперед і це безумовно здивувало наставника Наполі. Грати другим номером у його плани не входило. Рясний дощ міг у будь-який момент внести свої корективи і будь-який удар, навіть із дальньої дистанції, міг стати фатальним для обох клубів. Проте Бойко звів нанівець усі потуги гостей.

Напруга зросла до максимуму на початку другого тайму. Наполі розумів що домашня результативна нічия дає зелене світло суперникам тому намагався все більше завантажувати м'яч у штрафний майданчик дніпрян.
Та перемагає сильніший. На 58-ій хвилині Коноплянка промчав лівим флангом, навісив на лінію "воротарського", де краще всіх головою зіграв Селезньов. Женя відкрив рахунок і стадіон вибухнув в оваціях.
До кінця матчу лишалося більше ніж півгодини, та підопічні Маркевича вистояли. Більше того, Матеус міг подвоювати перевагу синьо-білих, але м'яч, після удару головою, влучив у поперечку воріт.
Шлях до Варшави подолано.

26 травня у столиці Польщі на Дніпро чекатиме чинний володар трофею іспанська Севілья.

Коментарі вимкнено.