Щебінь з дороги Р-15 продають “наліво”?

У неділю, 17 травня, члени громадських організацій "Законність і порядок" та "Дорожній контроль" на місці приватного будівництва у селі Добрячин виявили вантажівку, заповнену понад 20-тьма тоннами щебеню. Активісти вважають, що камінь призначений для будівництва дороги Р-15, яке саме триває в селі Межиріччя. На таку думку громаду наштовхнуло те, що вантажний транспорт належить львівській філії підприємства "Автомагістраль", яке і проводить ремонтні роботи.

Аби з'ясувати усі обставини, на місце викликали слідчо-оперативну групу. Крім того, про інцидент повідомили голові Львівської обласної державної адміністрації Олегові Синютці. У понеділок, 18 травня, під час апаратної наради губернатор звернувся до представників правоохоронних органів з проханням розслідувати та перевірити діяльність підрядника.

"Усі причетні повинні бути жорстко покарані. Адже такі дії є просто неприпустимими", - цитує голову області його офіційний сайт.

Прес-служба обласного управління Міністерства внутрішніх справ повідомила, що правоохоронці проводять досудове розслідування за фактом привласнення 23 тонн щебеню. У повідомленні сказано: "До чергової частини Червоноградського міськвідділу міліції 17 травня надійшло повідомлення від мешканця Сокальського району про те, що у одному із сіл району, поблизу приватного домоволодіння він виявив автомобіль-самоскид, завантажений щебеневою сумішшю, яка, на його думку, призначена для ремонту автомобільної дороги Р-15. Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи Сокальського райвідділу міліцій встановлено, що за вказаною адресою дійсно знаходиться самоскид завантажений щебенем. Водій вантажівки пояснив, що він є працівником філії компанії, котра проводить ремонт автодороги Р-15".

"За словами водія, він отримав усну вказівку від директора філії поїхати на територію будівельного майданчика, завантажити самоскид щебеневою сумішшю і перевезти її у одне з приватних домоволодінь у селі, що він і зробив. У кузов самоскида на будівельному майданчику було завантажено близько 23 тонн щебеневої суміші" - розповів начальник Сокальського райвідділу міліції, підполковник міліції Володимир Спічак.

За фактом проводиться досудове розслідування, розпочате за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 Кримінального кодексу - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі до 5 років або позбавлення волі на той самий термін з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на термін до трьох років.

Коментарі вимкнено.