В адміністрації Нью-Йорка працює менше чиновників ніж в Червонограді

В Інтернеті з'явилось повідомлення про роботу мерії Нью-Йорка. Як виявилось, - восьмимільйонним містом керує всього 41 чоловік. Це, м'яко кажучи, вражає. Принаймні, українці звикли до зовсім іншої пропорції. Зокрема, в міській раді Червонограда офіційно працює 67 чиновників.

Не важко припустити, що в Нью-Йорку набагато більше проблем, які потрібно вирішувати, більше підприємств, закладів освіти, культури та іншого ніж в Червонограді. Та американські чиновники не жаліються на брак часу чи то повноважень і виконують свою роботу.

Ще однією цікавою відмінністю є організація роботи мерії найбільшого міста сполучених штатів. Тамтешні чиновники не відмежовуються від мешканців та один від одного окремими кабінетами та працюють всі в одному великому залі. Навіть мер-мультимільярдер Майкл Блумберг не хизується своїм становищем і сидить за столом поруч із підлеглими.

За словами самих американських чиновників, така система дозволяє їм, практично, викоренити корупцію, адже кожен працівник постійно на очах у колег і отримати хабар, або ж підписати сумнівні документи у нього просто немає можливості.

Також відмітимо, що вся інформація про кожного із працівників мерії Нью-Йорка знаходиться у вільному доступі,і кожен американець може з нею без проблем ознайомитись.

Коментарі вимкнено.