Заступник міського голови незаконно голосує на сесії?

Громадські активісти звернулися на "15 телеканал" з проханням уточнити, які питання вирішує заступник міського голови Червонограда Ігор Корнат, оскільки, з їх слів, Ігор Володимирович часто відмовляється розглядати звернення посилаючись на те, що воно не належить до його компетенції.

Зазвичай таку інформацію можна знайти на сайті міської ради. Але чомусь досі у розділі міська влада окрім фотографії Ігоря Корната інших відомостей про нього немає.

Ми вирішили поцікавитись безпосередньо у нього, які обов'язки він виконує, однак Ігор Володимирович був дуже заклопотаний і пообіцяв, що з наступного тижня перелік його обов'язків таки з'явиться на сайті міської ради.

Ми також помітили, що Ігнор Корнат навіть бере на себе обов'язки, які б мав давно залишити.

Зокрема, у пункті 4 статті 5 Закону України про статус депутатів місцевих рад зазначається, що у разі коли на посаду заступника міського голови затверджена особа, яка є депутатом міської ради, повноваження такого депутата припиняються достроково без рішення ради.

Тобто Ігор Корнат відповідно до законодавства мав би вже давно вийти із складу ради і не приймати участі у голосуванні. А так як він і досі приймає участь у засіданні сесій то виникає сумнів щодо законності рішень за які проголосувала рада.

Коментарі вимкнено.