На Львівщині померла 12-річна дівчина

В одному з попередніх випусків новин 15 телеканал повідомляв про те, як 6 травня в Червоноградській міській лікарні близько 5-ти годин лікарі не могли вирішити хто повинен надати першу медичну допомогу семирічному Дмитру Ковалику, який впав на порозі і розбив голову.

Та історія, нащастя, закінчилася не так трагічно, як та, що сталася через чотири дні у Винниках під Львовом. Сценарій був приблизно таким же. Як повідомляє офіційний сайт ГУ МВС України у Львівській області, 12-річна дівчинка впала з велосипеда. Її госпіталізували в одну із лікарень Львова, де вона через кілька годин померла.

Правоохоронці також наголошують, що проводиться судово-медична експертиза та встановлюються деталі інциденту.

Більш детально дану подію висвітлило видання GALNET. За версією журналістів причиною смерті може бути халатність лікарів.

Зокрема, за даними GALNET, швидка їхала на виклик близько години.

Видання цитує письменника Юрія Винничука, якому відомі обставини трагедії. За його словами, дівчинка після падіння розірвала стегно до крові.
"Сусіди занесли її до хати та викликали швидку допомогу. Лікарі їхали годину. Забрали дитину і повезли чомусь у Винниківський госпіталь. Там сказали, що не мають таких фахівців. Далі заплутана історія, куди її ще возили. У всякому разі дівчинка померла", - розповів Винничук.

При цьому письменник уточнює, що міліція встановила, що швидка дійсно їхала годину. Винничук наголошує, що дівчинка померла не від лейкемії і не від менінгіту, а від звичайної травми і це в XXI столітті.

Коментарі вимкнено.