Громадський активіст запобіг екологічній катастрофі

В Сокальському районі через діяльність одного з агро-промислових підприємств ледве не довела до екологічної катастрофи. Врожай цукрового буряка зібрали але з певних причин не здали на цукровий завод, а залишили у величезних кагатах прямо на полі. Пройшов майже рік, а буряки продовжували гнити.

Громадський активіст Володимир Ткачик звернувся напряму до губернатора Львівської області Олега Синютки і розповів про проблему. Голова Облдержадміністрації відреагував, практично, одразу і на місце виїхали представники департаменту екології.

Власники буряків були поставлені до відома, що зіпсовані залишки потрібно прибрати, а станом на 17 вересня поле, де ще тиждень тому на кілометри простягалися кагати гнилих буряків було очищене.

Разом із спеціалістами Львівської ОДА на місці побував Микола Булик. Він розповів на що скаржились мешканці найближчих сіл.

Заступник директора департаменту екології Львівської ОДА Володимир Харчук розповів, як будуть проводитись аналізу грунти і попередив, яке покарання можуть понести власники урожаю.

Керівник підрозділу ПП “Західний БУГ” у селищі Жвирка, яке й засіяло буряками минулоріч поле, Євген Жмур пояснив, що підприємство стало заручником обставин, однак не став заперечувати провини.

На місці побував також керівник 15 телеканалу Іван Федусь, який уже багато років приділяє увагу екології регіону і висловив свою думку щодо ситуації.

Коментарі вимкнено.