Жителі Добрячина обговорили можливість об’єднання з Червоноградом

Процес обговорення можливого об'єднання територіальних громад триває в нашому регіоні. Днями своє майбутнє намагались визначити мешканці села Добрячин.

6 вересня громада Добрячина на сході села обговорювала, з ким краще об'єднуватись у нову територіальну громаду. Варіантів - кілька. Серед них - приєднання до Червонограда, до Сокаля, до Белза або до села Острів. Як прихильників, так і опонентів кожного з варіантів вибору майбутнього для села, було немало. Ініціювала збори активна група людей, котра зібрала понад дві сотні підписів за приєднання до Червонограда. Однак, такий план підтримали не всі мешканці. Дискусія вийшла гарячою. Пропонуємо уривки.

Офіційно децентралізація в Україні повинна завершитись до 2017 року. І за час, який залишився ще можливі неодноразові зміни чи доповнення в законодавстві у тому числі щодо тарифів та податків на нерухоме майно, про що найчастіше говорили на зборах. Тому добрячинці вирішили не поспішати з остаточним рішенням, грунтовно вивчити питання, і добре зважити усі "за" і "проти". Згодом проведуть ще не одні такі збори громади та організують ще один збір підписів або своєрідний місцевий референдум для опитування думки мешканців Добрячина.

Коментарі вимкнено.